Underskrivelse af slutseddel foran NOTAR

Slutseddel og skøde underskrives FORAN NOTAR

Underskrivelse af en ejendomshandel gøres "foran notar" som det hedder direkte oversat fra Spansk - det som vi på Dansk ville kalde slutseddel.

Det er hos notaren som skødet redigeret og derefter oplæses y alles parters nærvær, og hvor det udestående restbeløb, dvs. købesum minus allerede betalt depositum, betales via bankcheck til sælger, og hvor sælger udleverer nøgler til køber.

Det er underforstået at man først aftaler endelig dato og tid hos notar, når alle parter er enige om alle forhold, ikke mindst at køber - dvs. købers advokat - er sikker på, at alle legale forhold er blevet gennemgået og ejendommens legale situation godkendt.

NOTAR – hvad er en ”Notario” i Spanien.

At være NOTARIO i Spanien er den højeste titel indenfor jura i Spanien – hver notario har sin egen titel og LICENSNUMMER, hvilket giver dem retten til at åbne et ”NOTARIA” (Notarkontor) som er åbent for enhver borger, ligesom et advokatkontor.

Titelen betyder at man som NOTARIO kan agere som en UAFHÆNGIG JURIDISK ENHED med det formål at sikre, at enhver handel som gøres I HANS NÆRVÆR og med HANS UNDERSKRIFT, foregår på retmæssig vis, d.v.s. at ingen at parterne snyder den anden.

En NOTAR er derfor IKKE at forveksle med en advokat – for eksempel vil en NOTAR ikke blande sig i om der er ”mug i kælderen eller hul i taget”.

Den slags falder under KØBERS ADVOKATS FORPLIGTIGELSER, idet NOTARIO ved gennemgang af DOKUMENTERNE med alle parter TIL STEDE, vil gå ud fra at der ikke er hul i taget.

Hans rolle som UAFHÆNGIG JURIDISK ENHED er helt enkelt at sikre sig at hver af parterne er informeret om alle detaljer i den aftale partnerne har indgået.

Netop derfor oplæses hele skødet således at de dokumenter som UNDERSKRIVES I HANS NÆRVÆR også stemmer overens med det aftalte og oplæste.

At underskrive hos en NOTAR hedder direkte oversat fra Spansk ”firmar ante notario” det vil sige at ”underskrive foran notar”.

Ja, sådan går det til i Spanien.

Not found